18°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

08.08.2019 / 14:07 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić o izmjeni Izbornog zakona BiH: "To je šarena laža za Dragana Čovića"

Komšić o izmjeni Izbornog zakona BiH: "To je šarena laža za Dragana Čovića"
Željko Komšić / Vijesti.ba
Nakon potpisivanja sporazuma Željko Komšić je kazao da će razgovarati lično sa Bakirom Izetbegovićem kako bi mu pojasnio dio koji se odnosi na Izborni zakon.

"Implementirati sve presude domaćih i evropskih sudova koji se odnose na Izborni zakon Bih kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost konstitutivnih naroda i građana, te njihovo LEGITIMNO predstavljanje na teritoriji cijele BiH, a u skladu sa Ustavom BiH“, piše u Sporazumu koji je potpisao Izetbegović.

Prema prvim komentarima mnogi su smatrali da riječi „legitimno“ stavlja Željka Komšića u nepovoljan položaj jer je tu riječ godinama ponavljao Dragan Čović. To je onaj princip kojeg zagovara HDZ BiH – legitimno predstavljanje naroda te da tu nema više mjesta za Željka Komšića.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otkrio je za TV1 da ga taj dio sporazuma neće staviti u nepovoljan položaj.

“Nema od toga ništa! To je šarena laža za Dragana Čovića. Plus, to je u suprotnosti sa mišljenjem Evropske komisije!”, odgovorio je Komšić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo