31°C
Mostar 35°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 27°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

31.07.2019 / 18:45 Rukomet - Potpisala jednogodišnji ugovor

Almedina Imširović prvo pojačanje ŽRK Goražde

Almedina Imširović prvo pojačanje ŽRK Goražde
Foto: ŽRK Goražde - Vijesti.ba

Jedna od najboljih rukometašica ŽRK Hadžići Dido Group, Almedina Imširović, potpisala je danas jednogodišnji ugovor o prelasku u redove Ženskog rukometnog kluba Goražde.

Čelnici ŽRK Goražda saopćili su da su angažovanjem hadžičke rukometašice riješili pitanje lijevog beka, dodavši da je Imširović do sada najveće pojačanje koje je došlo za novu sezonu.

- Veliki će biti izazov igrati u jednom gradu i sredini kao što je grad rukometa Goražde. Poslije tri sezone, mogu slobodno reći uspješne, nastupa za ŽRK Hadžići Dido Group odlučila sam se za promjenu sredine i kluba, te se sa istim rastala na sasvim korektan i pristojan način. Zaista hvala na svemu i želim im mnogo sreće - izjavila je Imširović. 

Kada su u pitanju ambicije za narednu sezonu, istakla je da se prije svega nada kvalitetnim pripremama, a da će "pobjednički mentalitet, prednost treningu i nadam se pružanju dobrih partija tokom sezone donijeti rezultat".

- Neka ovo bude neki novi početak, sretno nam i sa što manje povreda - riječi su nove igračice Goražda.

U dosadašnjoj karijeri nastupala je za ŽRK Ilidža i ŽRK Hadžići Dido Group, te kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prozivka i pripreme ekipe će početi polovinom augusta, a pripremne utakmice već odmah početkom septembra.

Klub će polovinom septembra organizirati 24. međunarodni memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla-Balja" Goražde 2019.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo