18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

25.07.2019 / 16:06 BiH - Kanton Sarajevo

Filipović obišao objekte za utopljavanje u Vogošći

Filipović obišao objekte za utopljavanje u Vogošći
Foto: Press služba KS

Nakon obilaska objekata na kojima su započeti radovi energetske sanacije u Općini Ilijaš, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišao je i objekte na kojima se vrše radovi utopljavanja u Općini Vogošća.

Objekti na kojima se vrše radovi na području Općine Vogošća su: Policijska stanica Vogošća, gdje će se ugraditi novi toplovodni grijač s pripadajućom armaturom, JU “Djeca Sarajevo”- Vrtić “Trešnjica” u Vogošća na kojem će se izvoditi radovi na termoizolaciji vanjskih zidova i krova te Osnovna škola „Porodice ef. Ramić“, čiji objekt će dobiti termoizolaciju vanjskih zidova i saniranje ravnog krova s tavanskim dijelom.

Prilikom obilaska u Vogošći, ministar Filipović je kazao da su projektom najvećim dijelom obuhvaćene škole i vrtići i time će uvjeti za boravak djece biti mnogo bolji. 

Najavio je da će obići sve objekte koji su predviđeni za energetsku sanaciju u ovoj godini, te poručio da ovakvi projekti, za koje su angažovane domaće firme, donose višestruku korist po korisnike, izvođače, životnu sredinu i mnoge druge, saopćeno je iz Press službe KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo