22°C
Mostar 26°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

23.07.2019 / 23:28 Auto - Upozorenje krijumčarima

Tužan prizor: Buldožerom smrvili luksuzni Ferrari

Tužan prizor: Buldožerom smrvili luksuzni Ferrari
Foto: AP - Vijesti.ba

Prodajom predmeta zarađuje se novac, a prodajom skupih predmeta puno novca. Zvuči jednostavno, međutim, nije to svima jasno.

Umjesto da ga prodaju, od Ferrarija koji su zaplijenili filipinski carinici buldožerom su napravili 'palačinku'.

I dok su sami radnici u nevjerici promatrali komadiće ostataka skupocjenog automobila, državni birokrati zadovoljno su popisivali kako je sve učinjeno prema propisima. Carinski povjerenik Rey Leonardo Guerrero i Jesus Melchor Quitain, službenik Ureda specijalnog pomoćnika predsjednika, izrazili su svoje zadovoljstvo učinjenim.

Plavi Ferrari pronašli su 13. svibnja u luci Manila. Nije imao sve dijelove jer su krijumčari smatrali da će ga tako lakše prevesti preko granice. Carinici su ga proglasili napuštenim te ga oduzeli.

Osim Ferrarija, u velikoj akciji uništili su i druge vrijedne stvari, među kojima je bilo najviše cigareta te strojeva za njihovu izradu. Smatraju da su poslali dovoljno veliko upozorenje krijumčarima.

- Neki su nas kritizirali da smo sve to trebali prodati kako bi država zaradila neki prihod, ali po našim istraživanjima ovako smo poslali veću poruka krijumčarima - objasnila je Vincenta Maronilla, pomoćnica carinskog povjerenika.(Vijesti.ba / 24sata.hr)

Izdvajamo