9°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

23.07.2019 / 20:33 Politika - Saopćenje za javnost

Mladi DF-a: 'Naknadna pamet' Naše stranke i jeftini populizam

Mladi DF-a: 'Naknadna pamet' Naše stranke i jeftini populizam

Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte oglasio se povodom apela Naše stranke predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, a koji se tiče zahtjeva Naše stranke za prekidom diplomatskih odnosa s Republikom Hrvatskom.

Frapirani smo militantnošću prijedloga koji bi ismijao svaki brucoš na fakultetu međunarodnih odnosa. Pošto definitivno ne znate šta implicira prekid diplomatskih odnosa barem proguglajte koje države su u posljednjih par godina razmatrale prekide diplomatskih odnosa i sve će im biti puno jasnije, navodi se u saopćenju Odbora za pitanja mladih DF-a.

Jedina pravilna reakcije Naše stranke, smatraju mladi DF-e,  do sada je bila podrška Predsjedništvu BiH u zaključcima oko nužnosti utvrđivanja granične crte između BiH i RH, tako da je mudro znati vlastite kapacitete i ne ići preko svoje mjere.

- Stoga apel vaše stranke tumačimo kao pokušaj demonstracije naknadne pameti, s obzirom da je vaša stranka sve do jučer, svaki decidan stav predsjednika Komšića o otvorenim pitanjima s Republikom Hrvatskom proglašavala za navodni kvazipatriotizam, i narušavanje odnosa sa susjedima, dok danas ni manje ni više pozivate na hitan i bezuslovan prekid diplomatskih odnosa, i to ne kako bi se problemi riješili nego kako bi ponovo nakon određenog vremena mogli tvrditi da nas je predsjednik Komšić zavadio sa susjedima, premda su jedino u NS-u i sličnim strankama bili zavađeni s realnošću - navodi se u saopćenju.

Mladi DF poručuju Našoj stranci da ne misle da su građani Bosne i Hercegovine toliko naivni i zaboravni da su tako olako zaboravili činjenicu koja kaže da je upravo kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na zadjnim izborima, javno zastupao stav o odustajanju od borbe za prava naše države, upravo usmjeravajući oštricu svoje kritike prema predsjedniku Komšiću. 


(Vijesti.ba )

Izdvajamo