19°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

17.07.2019 / 20:15 BiH - Video hronika PMP-a

Semir Drljević Lovac: Mostar uništava kleropolitička mafija

Semir Drljević Lovac: Mostar uništava kleropolitička mafija
Semir Drljević Lovac / Vijesti.ba

Predsjednik Prve mostarske partije Semir Drljević Lovac oglasio se putem Youtubea i društvenih mreža povodom najavljene proslave godišnjice upisa Starog mosta na UNESCO-ovu listu kulturne baštine.

„Prva mostarska partija, jedina lokalna partija u gradu Mostaru, pošto u Mostaru nemamo javnog mnijenja, pod embargom kao i demokratija i sve druge stvari u Mostaru, ovim putem preko tzv. PMP hronika ćemo davati svoje viđenje, ovaj put najavu proslave upisa Starog mosta u UNESCO svjetsku baštinu, poručio je Drljević u video poruci.

„Mi se pitamo šta to nelegalni gradonačelnik, negator Svjetskog suda i poštovalac ratnih zločina, slavi nakon ovoliko godina. Kada vidimo da nam je ovdje plaža ispod spomenika nulte kategorije, ustvari jedna ekološka bomba. Možda gora nego u Uborku. Ove tribine koje su napravljene toliko su sfušerene da je sve smeće iz toga vremena pohranjeno ispod ovih tribina“, kaže on.

Dakle, prije rata ovdje nije bilo kanalizacije, moglo se na Glavar prići, ovdje je bila mala plaža, dječija plaža gdje smo se učili plivati, podsjetio je Lovac.

„Ispod samog spomenika imamo fekalije koje idu direktno u vodu i turisti će oboljevati, i sva sramota ide, nažalost, na ove jadne skakače koji nemaju veze s ovim. Ovo je način da ukažemo na sramotu svih političkih struktura pogotovo dvojice najodgovornijih ljudi, to su Salem Bešlić i i Ljubo Marić (op.a Salem Marić i Ljubo Bešlić), koji vode ovu tajkunsku kleropolitičku mafiju u gradu Mostaru“, istakao je Drljević.

Drljević je dodao kako slika govori više od hiljadu riječi i pita se da li ovo za slavlja i čija je ovo sramota i upozorio na, kako kaže, tajkunski vašar u Starom gradu, koji više liči na vašar u Šapcu nego na poznatu mostarsku čaršiju.

On je najavio kako će u narednim danima biti govora o spomenicima nulte kategorije. 

„Bio sam jedan od četiri čovjeka na prvoj donatorskoj konferenciji i tada je bio plan da ovdje imamo najljepšu juniorsku kajak stazu, bazen sa skakaonicom, da imamo igrališta u pijesku koja smo imali godinama i godinama, a danas imamo ovo što imamo“, kazao je Drljević.

On je upozorio kako Ljubo Bešlić nije njegov gradonačelnik, ali ne samo njegov nego nije ničiji već samo gradonačelnik HDZ-a, a u tome mu pomaže razbojnik Salem Marić.

„Ovo nije sramota ni Prve mostarske partije, koja nije ni opozicija, već je sramota svih političkih subjekata u gradu Mostaru i državi BiH, jer ovo je kulturno naslijeđe svih nas“, poručio je Drljević.

On je, kako ne bi bilo zabune, poželio sretan koncert Željku Bebeku, Mostar Rock školi i simfonijskom orkestru, jer oni nemaju veze s ovim.

(Vijesti.ba )

Izdvajamo