15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.07.2019 / 17:56 Kultura - Od 1. do 6. augusta

Fejzić: Sadržaji Festivala prijateljstva u Goraždu za sve generacije

Fejzić: Sadržaji Festivala prijateljstva u Goraždu za sve generacije
Foto: Fena / Vijesti.ba
Sve je spremno za 22. Internacionalni "Festival prijateljstva - Goražde 2019", kada će taj grad od 1. do 6. augusta biti mjesto susreta i prijateljstva, ali i dobre zabave, istaknuto je na današnjem sastanku organizacionog odbora te manifestacije.

Na festivalu će učestvovati brojni umjetnici iz različitih zemalja svijeta, koji će ponuditi mnoštvo sadržaja za sve generacije, poručili su iz JU Centar za kulturu Goražde koja je organizator festivala.

- Slijedi štampanje promotivnog materijala za ovu manifestaciju koja Goražde već 22 godine svrstava u regionalne centre, a u kojima se dešavaju festivali međunarodnog karaktera. Najveći dio velikog posla oko utvrđivanja programa je završen uz angažman svih članova organizacionog odbora. Mislim da smo uradili veliki posao, jer su u ovogodišnjem festivalu programski sadržaji za sve generacije i s radošću dočekujemo sve učesnike i goste - kazao je direktor Centra za kulturu Goražde Murat Fejzić.

Programski sadržaji "Festivala prijateljstva - Goražde 2019." bit će realizirani na nekoliko lokacija u gradu. Započet će 31. jula otvaranjem izložbe fotografija "Duhovnost kroz umjetničku fotografiju" koja promoviše multikulturalnost i toleranciju. Isti dan bit će otvorena i stalna arheološka postavka "Goražde i okolina u prošlosti" u okviru goraždanskog Zavičajnog muzeja.

U gradu na Drini tokom trajanja festivala bit će održani brojni koncerti, pozorišne predstave, promocije knjiga, izložbe, smotra folklora i drugi događaji. Uz internacionalnu koloniju "Boje prijateljstva" bit će priređen i niz sadržaja za najmlađe, a kruna festivala i ove godine bit će tradicionalni maskenbal.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo