7°C
Mostar 9°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

16.07.2019 / 17:10 BiH - Lider SBB-a

Radončić dobio naknadu za sudske troškove u iznosu od 24.025,95 KM

Radončić dobio naknadu za sudske troškove u iznosu od 24.025,95 KM
Foto: Instagram - Vijesti.ba

Sud Bosne i Hercegovine, na zahtjev advokata Asima Crnalića, donio je rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka oslobođenom od optužbe Fahrudinu Radončiću, odnosno da mu se iz budžeta BiH ima isplatiti 24.025,95 KM.

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanesene duševne boli, navedeno je u objavi na privatnom Instagram profilu lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

- Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se prolazilo. Stoga je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog politički motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH - napisao je Radončić.


Iz SBB-a su se oglasili saopćenjem u kojem su precizirali kome se sve i koliki iznosi trebaju isplatiti kao naknada odštete.

- Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM, Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja - saopćili su iz SBB-a.

SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u porodičnim i stranačkim prostorijama, dodaje se u saopćenju.(Vijesti.ba)

Izdvajamo