16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

15.07.2019 / 15:22 Košarka - Pet dana kampa

Košarkaški kamp 'Izađimo napolje' za razvoj takmičarskog duha i zdravlje

Košarkaški kamp 'Izađimo napolje' za razvoj takmičarskog duha i zdravlje
Foto: Fena / Vijesti.ba
Škola sporta 'Silver Kings' iz Srebrenika tehnički je organizator košarkaškog kampa koji je održan pod nazivom 'Izađimo napolje', a sudjelovali su momci iz Gračanice, Kalesije i Srebrenika.

Voditelji kampa bili su treneri Edis Bajrektarević, Sanel Zaketović i Damir Beganović. Trenažni proces odvijao se na sportskim terenima Sportsko rekreativnog centra Ajdinovići i u Sportskoj dvorani Olovo.

Tokom pet dana kampa momci su vrijedno trenirali, a posljednji dan odmjerili su snage.

U takmičenjima u basketu MVP (najkorisniji) igrač bio je Tarik Hasanović iz Kalesije. U šutiranju trojki najbolji su bili minibasket - Kemal Buljubašić (KK Silver Kings), kadeti - Hasan Džombić (KK Silver Kings), juniori - Nedžib Burek (KK Bosna Kalesija).

Medalju za najmlađeg polaznika kampa dobio je Eldar Zaketović iz Gračanice. U šutiranju slobodnih bacanja pobijedio je Faris Avdić.

U spretnosti najbolji je bio Amar Salihbašić (Gračanica), a medalju za najboljeg igrača turnira 5 na 5 dobio je Bego Huskanović iz Gračanice.

Za MVP polaznika kampa proglašeni su Kemal Buljubašić (Silver Kings) i Amar Salihbašić (Gračanica).

- Kad se uzme u obzir nadmorska visina od 950 metara i činjenica da su djeca većinu vremena provodila na otvorenom terenu, taj kamp ima vrijednost i sa zdravstvenog aspekta - navodi trener Edis Bajrektarević.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo