10°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

14.07.2019 / 13:22 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik čestitao Macronu Nacionalni dan Francuske

Dodik čestitao Macronu Nacionalni dan Francuske
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu u povodu Nacionalnog dana R Francuske.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama i prijateljskom francuskom narodu uputim najiskrenije čestitke u povodu Nacionalnog dana Republike Francuske.

Dan pada Bastilje ima veliku simboliku ne samo za francuski narod nego i za cijeli evropski kontinent, a 'sloboda, jednakost i bratstvo' predstavljaju vrijednosti kojima svi težimo.

Koristim ovu priliku da Vam se zahvalim na pomoći koju Francuska pruža Bosni i Hercegovini, te izrazim spremnost da zajedno radimo na unapređenju saradnje naših naroda na svim poljima.

Nadam se da će Francuska nastaviti da podržava evropski put Bosne i Hercegovine i drugih zemalja zapadnog Balkana, kako bismo se pridružili evropskoj porodici, kojoj historijski, civilizacijski i kulturološki pripadamo - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Milorada Dodika, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo