2°C
Mostar 6°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

12.07.2019 / 17:49 BiH - Jednodnevni izlet

Danas druga grupa penzionera boravi u Ajdinovićima

Zbog velikog interesovanja penzionera sa područja općine Centar za jednodnevni izlet u Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići u općini Olovo, organizovani odlazak je podijeljen u dvije grupe.

Naime, izlet za prvu grupu penzionera sa područja ove lokalne zajednice organiziran je prošlog petka, a danas je izlet organiziran i za drugu grupu od nekoliko stotina penzionera.

Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini. Za sve penzionere sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

Kako je bilo i planirano, penzioneri su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj prirodni ambijent, a u toku dana pridružio im se i inicijator druženja, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar realizuje kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da tokom ovih velikih vrućina naši penzioneri uživaju u netaknutoj prirodi jer mnogi od njih su sa najnižim primanjima i nisu u mogućnosti sebi priuštiti ovakav izlet izvan grada.

Svi zainteresovani penzioneri su imali priliku da se prijave u svim mjesnim zajednicama Općine Centar do 25. juna ove godine nakon čega su Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar završile logistički i administrativni dio organizacije jednodnevnog izleta za penzionere.

Među penzionerima Centra koji su danas došli u Ajdinoviće bila je i Saveta Marjanović, devedesetrogodišnjakinja.   

-Želim se zahvaliti načelniku Ajnadžiću i Općini Centar što su nam omogućili da danas uživamo u ovom prelijepom ambijentu, istakla je Marjanović.

Današnjem druženju su također u ime Općine Centar prisustvovali i vijećnik Samir Fazlić, savjetnici općinskog načelnika Dževad Bećirević, Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo