11°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 12°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

12.07.2019 / 13:39 BiH - Potpisan ugovor

Općina Centar podržava rekonstukciju depoa Arhiva BiH

Općina Centar podržava rekonstukciju depoa Arhiva BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Arhiva Bosne i Hercegovine Saša Klepić danas su potpisali  Ugovor o realizaciji projekta Rekonstrukcija depoa Arhiva Bosne i Hercegovine“, koji finansira Općina Centar Sarajevo.

Na konferenciji za medije upriličenoj prije potpisivanja direktor Arhiva BiH Saša Klepić istakao je da projekt „Rekonstrukcija depoa Arhiva Bosne i Hercegovine“ podrazumijeva rekonstrukciju jednog od najvećih depoa ove institucije. On je također naglasio da je Arhiv BiH dosad uz pomoć donacija uspio da renovira pet prostorija.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić istakao je značaj arhivske građe kao čuvara sjećanja. On je rekao da je Općina Centar ove godine planirala podršku Arhivu BiH iz svog budžete te najavio da će sredstva planirati i za narednu godinu.

Arhiv BiH u okviru 350 fondova i zbirki čuva 16 kilometara arhivske građe nastale od austougarskog perioda pa sve do danas. Građa se odnosi na rad centralnih ograna vlasti i državne uprave  .(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo