12°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

11.07.2019 / 17:42 Crna hronika - Završen uviđaj

Državljanin SAD porijeklom iz BiH ubio recepcionerku s kojom je bio u vezi

Državljanin SAD porijeklom iz BiH ubio recepcionerku s kojom je bio u vezi
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu "Alem" na Vracama.

Kako saznajemo završen je uviđaj, a ubijena je recpcionerka hotela. Nju je ubio amrečki državljanin porijeklom iz BiH s kojim je bila u vezi. muškarac je navodno i odsjeo u tom hotelu. Istražitelji rade na utvrđivanju motiva, a za sada smatraju da se radi o ljubomori.

Naime, uviđajna ekipa već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama, od izvora bliskog istrazi muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje.

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o uposlenicima.

Kako nezvanično doznajemo slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.
(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo