8°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

11.07.2019 / 16:40 BiH - Centar za mir Mostar

Cvijet Srebrenice večeras na Starom mostu: Nisu nestali, ubijeni su. Gdje su?

Cvijet Srebrenice večeras na Starom mostu: Nisu nestali, ubijeni su. Gdje su?
Foto: Vijesti.ba

Večeras će u 20 sati i 30 minuta Cvijet Srebrenice biti osvijetljen na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama srebreničkog genocida povodom 24. godišnjice stradanja nedužnih srebreničkih civila.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličiti će Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara, a ove godine i sa još jednom važnom porukom. Naime, ovim simboličnim performansom poslaće se i poruka podške da se pronađu sve nestale osobe u BiH.

Na ovaj način biće data podrška svima u traženju nestalih, te podška otvaranju ovog pitanja od strane Organizacijskog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici u koprodukciji s BHRT-om, N1 i Aljazeerom Balkans kroz tribinu i emisiju "Gdje su sakriveni".

Safet Oručević direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara, kaže : Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru 189 osoba. Moramo istrajati i boriti se da ih nađemo, sve do zadnjeg ubijenog.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo