28°C
Mostar 35°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 30°C
Bihać 30°C
Powered by Dark Sky

10.07.2019 / 13:46 Politika - Saopćenje za javnost

HDZ poziva na smirenost: Tek sutra sastanak oko Aluminija

HDZ poziva na smirenost: Tek sutra sastanak oko Aluminija

Nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini, saopćeno je danas iz HDZ-a BiH.

Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja.

Sutrašnji sastanak s menadžmentom i s novim Nadzornim odborom će dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije.

Svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova.

U ovom trenutku ključna je smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnu štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja.

Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja.(Vijesti.ba )

Izdvajamo