20°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

10.07.2019 / 12:58 BiH - Poderali članske karte HDZ-a

Radnici Aluminija pred HDZ-om: "Hvala" domoljubima što su nas ugasili

Radnici Aluminija pred HDZ-om: "Hvala" domoljubima što su nas ugasili
Foto: Vijesti.ba
Jedan od radnika Aluminija u znak protesta protiv katastrofalne politike ove stranke, poderao je člansku kartu HDZ-a pred sjedištem “stožerne hrvatske stranke”.

Poslije sastanka u Aluminiju, radnici su otišli pred zgradu HDZ-a, jer su shvatili ko je najodgovorniji za propast njihove firme.

Nakon što su došli pred zgradu HDZ-a rečeno im je da će ih sutra u 11 sati primiti delegacija ove stranke. Poslije obećanog sastanka, radnici su se polako počeli razilaziti.

"Ovo je sramota svih hrvatskih ministara u Vladi FBiH, isto tako i onih u Vladi Hrvatske. Poslije godišnjih odmora dolazi stečajni upravitelj, a onda ćemo znati šta i kako dalje", kazao je Biokšić.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu Dragana Čovića da suosjeća s radnicima, Biokšić se nasmijao i pita šta znači to da suosjeća.

"Mi smo na ovo upozoravali godinama ministre u Vladi FBiH i Vladi Hrvatske. Oni nisu imali osjećaja za naše vapaje i napokon sinoć su nas ugasili. Hvala velika na ovome svim hrvatskim domoljubima", kazao je Biokšić zahvalivši novinarima na velikoj podršci.

Predsjednik Skupštine Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Pero Bebek izjavio je da će radnicima biti isplaćena jedna plata i objasnio dalje procedure."Istekao nam je konsolidacijski račun koji bi se trebao produžiti. Trebala bi se desiti isplata jedne plate, a pokrenut će se i stečajni postupak. Po najavama nekih advokata proces neće trajati brzo, a prije odabira stečajnog upravnika sadašnji direktori nastavljaju obavljati dužnost. Rečeno je da će se radnici smjenjivati na poslovima kako ne bi svi radili u isto vrijeme, a to ne bi trebalo da utječe na platu", rekao je Bebek.

On je istakao kako ovo nije problem koji je nastao prošle godine ili prošlog mjeseca, već traje godinama.

"Ostavljeni smo od svih struktura vlasti. Zamislite sada pet, šest hiljada porodica koji sada moraju ići u inostranstvo. Ja sa 53 godine ne mogu ništa raditi u Njemačkoj, samo prositi. Ovo je ovdje sve sirotinja i bijeda, i za ovo je kriv svak osim radnika, nema niko nevin", istakao je Samir Anić.

Jedan od radnika Aluminija u znak protesta protiv katastrofalne politike ove stranke, pocijepao je člansku kartu HDZ-a pred sjedištem “stožerne hrvatske stranke”.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo