21°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

10.07.2019 / 12:11 Politika - Ministar finansija

Bevanda o prolongiranju sjednice Vijeća ministara BiH

Bevanda o prolongiranju sjednice Vijeća ministara BiH
Foto: Vijesti.ba

Povodom prolongiranja sjednice Vijeća ministara BiH oglasio se zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda. Njegovu izjavu prenosimo u cjelini:

"Kao zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH sudjelujem u radu kolegija koji se održava prije sjednica i, nakon iznesenih primjedbi, postignut je dogovor predsjedatelja i dvojice zamjenika da se sjednica prolongira i zakaže za 23. srpnja ove godine.

Moj stav je nepromijenjen i očekujem da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti.

S obzirom na to da o pojedinim točkama koje su pripremljene u Genralnom tajništvu Vijeća ministara BiH postoje različiti pristupi kolegij je odlučio da se do narednog održavanja sjednice pokušamo usuglasiti i završiti obveze koje su pred nama.

Kao što je poznato, Ministarstvo financija i trezora BiH na vrijeme je pripremilo, a Vijeće ministara usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su sukladno zakonu isplaćene plaće za lipanj i redovito se otplaćuje vanjski dug.

S obzirom na to da je Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH očekujemo da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru.

Usvajanje proračuna najbolji je način financiranja instsitucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog financiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo