18°C
Mostar 24°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

09.07.2019 / 22:57 Fudbal - Husref Musemić

Ne znam da li je ovo naš maksimum, potrebna su nam dva ili tri spremnija igrača

Ne znam da li je ovo naš maksimum, potrebna su nam dva ili tri spremnija igrača
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić čestitao je Celticu na pobjedi u prvom pretkolu Lige prvaka rezultatom 1:3 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Musemić je na pres konferenciji otkrio da je zadovoljan igrom i zalaganjem na susretu, ali ne i rezultatom.

“Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, ali mogu igrom i zalaganjem. Prvo poluvrijeme smo se jako kvalitetno suprostavili Celticu, ali pali smo fizički u nastavku i ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima”, istakao je Musemić na konferenciji za medije poslije utakmice.

“Jučer sam rekao da nismo u takmičarskoj formi i teško je reći da li je ovo maksimum u ovome trenutku”.

Prokomentarisao je i spornu situaciju u kojoj su njegovi fudbaleri tražili jedanaesterac.

“Nisam vidio sa klupe da li je bilo unutra ili ne, ali mislim da nam je sudija pokazao dva prestoroga žuta katona. U revanšu očekujemo da pokušamo osvježiti ekipu, eventualno imati novog igrača na raspolaganju, pa ćemo vidjeti”, rekao je Musemić i dodao šta je potrebno ovoj ekipi:

“Hodžić i Šerbečić su odigrali korektno i nisam nezadovoljan njihovim izdanjem. Ako mislite igrati ravnopravno sa ovakvim ekipama, morate biti fizički spremniji. Potrebna su možda još 2-3 igrača fizički spremnija da bi se mogli nositi s njima. S obzirom na poteškoće koje su nas pratile u poslednjih dvadesetak dana, ne možemo biti nezadovoljni. “

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo