28°C
Mostar 35°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 30°C
Bihać 30°C
Powered by Dark Sky

09.07.2019 / 17:05 Politika - Saopćenje za javnost

Pokret SPD kreće u formiranje regionalnih i kantonalnih odbora

Pokret SPD kreće u formiranje regionalnih i kantonalnih odbora
Foto: Vijesti.ba
Danas je u Sarajevu održana prva sjednica Predsjedništva SPD - Pokreta socijalne pravde i demokratije. Pored usvajanja normativnih dokumenata o radu Predsjedništva, donesen je zaključak da se Pokret SPD registrira kao organizacija civilnog društva, koja će djelovati na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je uspostavilo Sekretarijat Pokreta i za sekretara imenovalo gosp. Hameda Hodžića. Sekretarijat ima zadatak da u narednom periodu izraditi web platformu kojom će biti omogućeno priključivanje Pokretu svim zaintereisranim subjektima i pojedincima, kao i da predloži Predsjedništvu organizacionu strukturu kantonalnih i regionalnih odbora Pokreta SPD.

Predsjedništvo je zaključilo da se u narednom periodu organiziraju javne tribine u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se ideje i program Pokreta prezentirao široj javnosti i građanima diljem Bosne i Hercegovine.

Temeljni cilj Pokreta ostaje okrupnjavanje stranaka/partija, organizacija civilnog društva i pojedinaca, u cilju uspostave jedinstvene političke organizacije socijal-demokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini.
 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo