12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

08.07.2019 / 17:32 Politika - Otvoreno pismo

Mijatović oštro Dačiću: Jeftini kabadahija koji širi nemir

Mijatović oštro Dačiću: Jeftini kabadahija koji širi nemir
Foto: Vijesti.ba

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću u kojem od njega traži da prestane s nanošenjem štete BiH.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:


Poštovani,


Gospodine Dačić, na početku želim vam dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, zemlju dobrih ljudi, zemlju čestitih ljudi, zemlju koja želi dobro svim svojim komšijama kao i svim ostalim zemljama u čitavom svetu.

Bosna i Hercegovina je suverena država sastavljena od dva entiteta i Distrikta Brčko.

Bosna i Hercegovina kao takva vodi suverenu spoljnu politiku i tako će ostati za vijek vjekova.

Ja sam Vojin Mijatović Srbin i Bosanac iz Banja Luke ovdje rođen i ne planiram ići iz svoje države Bosne i Hercegovine.

Gospodine Dačić, vaše u najmanju ruku neozbiljne i nekorektne izjave vrijeđaju lično mene kao i svakog normalnog čovjeka koji živi u ovoj državi.


Dolazite kao drag gost i komšija, ali vam to ne daje za pravo da nas vrijeđate, da pravite nemir u našoj zemlji, i da zbog političkih problema sa kojima se nažalost Srbija suočava, iste prenosite na našu zemlju.

Gospodine Dačić, potpuno sam svjestan problema sa kojim se Srbija suočava kada je u pitanju status Kosova, i siguran sam da bi svako iz Bosne i Hercegovine učinio sve da pomogne da se isti riješi što bezbolnije i brže, ali je to teret sa kojim se Srbija realno suočava i koji će morati sama da riješi.

Vi ste gospodine Dačić, iskusan političar i umjesto što po bijelom svijetu pjevate Miljacku i to jako loše, uradite nešto za Bosnu i Hercegovinu. Uradite nešto na konačnom pomirenju u ovoj zemlji.

Gospodine Dačić, vaša obaveza je mnogo veća u odnosu na ostale političare iz Srbije, jer ste bili jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića koji je učinio mnoge katastrofalne stvari Bosni i Hercegovini.

Evo pitam Vas javno šta ste uradili da spriječite neke od tih stvari 90-ih godina, NIŠTA gospodine Dačić.

Zbog te vaše politike su izgubili živote na desetine hiljada Bošnjaka i Hrvata samo zato što nisu bili Srbi, a ne puno manje Srba koji su se borili dok su vaši kriminalni eksponenti švercovali naftu, cigarete, brašno… i bogatili se na ljudskim glavama.

Umjesto da dođete u Bosnu i Hercegovinu kao prijatelj, da posjetite mjesta stradanja sva tri naroda, poklonite se žrtvama, vi dolazite kao jeftini kabadahija i širite nemir.

SRAM da Vas bude gospodine Dačiću.

Da vam stvar bude jasna i da nemate dilema ja sam Srbin ali i Bosanac, Srbiju i srpski narod volim i poštujem, ali isto tako volim svoju državu Bosnu i Hercegovinu i svakog čovjeka od Jadrana do Save, od Drine do Une.

Ovo je moja država, ja nemam rezervnu.

Moja pokojna majka je sahranjena u Beogradu i dio mene je sigurno tamo, ali svi ostali moji preci su sahranjeni u Bosni i Hercegovini, i ne planiram nikad ali nikad da napustim svoju djedovinu, svoju domovinu, jer moja duša je ovdje u Bosni i Hercegovini.

Gospodine Dačić, mnoge dobre stvari se dešavaju u Srbiji i smatram da je za to zaslužan isključivo gospodin Vučić.

Sa mnogim njegovim stavovima se ne slažem ali poštujem šta radi za Republiku Srbiju. Vi ste gospodine Dačiću samo kineski privezak koji ne znam zbog čega gospodin Vučić nosi.

Vi predstavljate nastavak jedne katastrofalne politike Slobodana Miloševića, koje se kao Srbin stidim.

Vi, gospodin Dodik i slični politički destruktivci ste samo faktor nemira i destabilizacije kako našim zemljama tako i regionu.

Uvjeren sam da je gospodin Vučić toga svjestan i da ćete se vrlo brzo naći tamo gdje vam je obojici mjesto, vam politike naših zemalja i regiona.

Na kraju pošto ste loš političar i loš pjevač, pokušajte biti barem bolji čovjek pa ne unosite više nemir ni u Bosni i Hercegovini ni u Republici Srbiji“, istakao je u pismu Vojin Mijatović.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo