16°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

27.06.2019 / 13:39 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Vojska zaštitila narod i stvorila i očuvala RS

Dodik: Vojska zaštitila narod i stvorila i očuvala RS
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan - krsnu slavu Vojske RS i ovog puka.

Dodik je naglasio da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

On je istakao da su srpska vojska i srpski narod po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode.

"Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske", poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

"Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastavitii da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću", naglasio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo