20°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

27.06.2019 / 12:04 Intervjui - Video intervju za Vijesti.ba

Nikšić o Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću, ANP-u, formiranju vlasti, SDP-u, DF-u

Nikšić o Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću, ANP-u, formiranju vlasti, SDP-u, DF-u
Foto: Vijesti.ba
Gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

U razgovoru za Vijesti.ba Nikšić govori o procesu (ne)formiranja vlasti, blokadama, NATO putu, rezultatima aktuelne vlasti, politici Bakira Izetbegovića i SDA, savezu Dragana Čovića i Milorada Dodika, ideji “fildžan države“ ..

- SDA, HDZ i SNSD imaju potrebnu većinu da naprave Vijeće ministara ... Očito je da i na tom nivou počinju ucjenjivati jedni druge, svakako SDA, s pravom, traži Akcioni plan, s druge strane SNSD ne pomišlja na to pod cijenu da nema Vijeća ministara, s treće strane HDZ kaže da bi bila Federalna vlada treba Izborni zakon, kaže između ostalog Nikšić i najavljuje nastavak agonije.

Kaže i kako će sve što bude u interesu evropskog i NATO puta BiH, sve što bude u interesu građana BiH, bez obzira što nije dio parlamentarne većne, biti podržano od SDP-a.

Nikšić je odgovorio i koga smatra krivim za čvrst savez Dodika i Čovića, kakva je uloga "političkog Sarajeva" te gdje nas je dovela politika "tuk na utuk".

Otkriva i zašto se po njegovom mišljenju stiče utisak da baš ni SDA ne bi imala nešto puno protiv podjele države, ali i govori o tome zašto SDP nije htio biti šegrt strankama pobjednicama izbora, ali i ko to jeste.

Nikšić je govorio i o odnosima sa DF-om, formaliziranju Bh. bloka, pripremama za lokalne i naredne Opće izbore, odnosima unutar SDP-a, ali i novom pokretu na čijem je čelu bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija.

U nastavku video intervju...

(Vijesti.ba)

Izdvajamo