15°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

23.06.2019 / 23:54 Auto - Andreas Pruninger

Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele

Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele
Foto: Vijesti.ba

Porsche je krenuo sa elektrifikacijom svoje game, međutim, po riječima šefa odeljenje Porsche GT, Andreasa Pruningera, planovi elektrifikacije se neće primjenjivati na GT modele.

Naime, on je u jednom intervjuu rekao da čak ni model kao što je Porsche 911 Hybrid u gami kompanije neće natjerati Porsche GT odeljenje da krene putem potpuno električnih automobila.

"To su ideje koje možda mogu da se ostvare sa normalnim sportskim automobilima, ali ne i kod GT modela", rekao je on.

"Ako bismo morali da elektrifikujemo sve svoje trkačke automobile preko noći, onda bismo možda razmislili o tome. Međutim, ne vidim da će se tako nešto i dogoditi u skorijoj budućnosti".

Pruninger je srećan što je Porsche krenuo putem hibrida i elektrifikacije sa svojim modelima. On je takođe rekao i da zna da je to jako važno za kompaniju. Međutim, članovi upravnog odbora kompanije Porsche u potpunosti podržavaju planove da GT model i dalje zadrže SUS agregate.

"Mislim da je jako važno i bitno da se fokusiramo na naša tri glavna stuba. To su hibridi, potpuno električni automobili i ekstremni, konvencionalni sportski automobili. Feri Porše je jednom rekao da će posljednji automobil na svijetu biti sportski automobil… Apsolutno sam siguran da je bio u pravu. Na svu sreću, članovi upravnog odbora nas u potpunosti podržavaju u našim planovima koji su uvijek ostali vjerni pravom Porsche automobilu, kao što je model 911", rekao je on.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo