6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 11°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

19.06.2019 / 18:29 Regija - Predsjednik Crne Gore

Milo Đukanović: Region neće biti stabilan bez integracija

Milo Đukanović: Region neće biti stabilan bez integracija
Milo Đukanović / Vijesti.ba
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas da region bez integracije nikada neće biti stabilan i ne može dostići potreban tempo ekonomskog i demokratskog razvoja.

Đukanović, koji je, na poziv ambasadora Rumunije Ferdinanda Nagija, bio gost na radnom ručku ambasadora država članica EU akreditovanih u Crnoj Gori, istakao je značaj tajminga sastanka u kontekstu jučer usvojenih zaključaka Vijeća za opšte poslove, nedavno održanih izbora za Evropski parlament i objavljenog izvještaja o napretku zemalja regiona, kao i diskusija o strateškim kretanjima EU i njenog odnosa prema regionu.

On je ocijenio da su zaključci Savjeta ispod onoga što su bila očekivanja zapadnog Balkana, napominjući da bi bolje bilo za stabilnost regiona i Evrope i ekonomskog i demokratskog razvoja da je postignut viši nivo kompromisa.

"Bilans je možda realan izraz onoga kako stanje vidi EU, ali nije u saglasju sa onim kako ga mi iz regiona vidimo, posebno u kontekstu odlaganja odluke o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom", rekao je Đukanović.

On je istakao da je Crna Gora u prethodnih nekoliko godina pokazala evidentan napredak, jasnu strategiju i kontinuirano rastuće kapacitete koji garantuju da će ta strategija biti realizovana, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsjednika.

Đukanović je zahvalio Rumuniji za posvećen odnos bilateralnoj saradnji i evropskoj perspektivi regiona tokom uspješnog predsjedavanja EU.

On je zahvalio i svim amabasadorima zemalja EU za nedvosmislen doprinos usvajanju evropskih standarda i sistema vrijednosti u Crnoj Gori na njenom putu integracije.

(Vijesti.ba / SRNA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo