17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

13.06.2019 / 14:48 Politika - Crnadak odbacuje tezu o "podobnim Srbima":

SDA je izabrala SNSD-ove delegate i zajedno formiraju vlast

SDA je izabrala SNSD-ove delegate i zajedno formiraju vlast
Foto: Vijesti.ba

Ministar inostranih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak oštro je odgovorio na stavove koje je danas iznio predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH Staša Košarac povodom inicijative za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma BiH o migrantskoj krizi i stanju u bh. pravosuđu.

"Pozivam Stašu Košarca da u javnosti ne postavlja glupe teze", poručio je Crnadak, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Kluba SNSD-ovih poslanika da nije začuđen činjenicom da su se zahtjevu za sazivanjem hitne sjednice pridružili poslanici SDS-a i PDP-a, čiji ministri, kako je naveo, i dalje sjede u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i bezrezervno podržavaju politiku SDA i Bakira Izetbegovića.

Crnadak otvoreno pita: "Kako u PDP-u i SDS-u mogu biti podobni Srbi za SDA, a SDA je glasala za SNSD-ove delegate u Domu naroda BiH, SDA je sa SNSD-om formirala rukovodstvo oba doma Parlamenta BiH i SDA je zajedno sa SNSD-om započela proces formiranja Savjeta ministara BiH?".

"Prema tome, neka Košarac prestane maltretirati javnost i neka završe posao koji su započeli", naglasio je Crnadak.(Vijesti.ba)

Izdvajamo