13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

13.06.2019 / 13:51 BiH - NSRS

Usvojena informacija o stanju bezbjednosti u RS

Usvojena informacija o stanju bezbjednosti u RS
Foto: RTRS - Vijesti.ba

Narodna skupština Republike Srpske danas je u prvom dijelu 5. redovne sjednice usvojila Informaciju o stanju bezbjednosti u tom bh. entitetu u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

Poslanici su ovu informaciju, koju je podnio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, razmatrali u zatvorenom dijelu sjednice.
Lukač je naglasio da je ovaj dio sjednice bio zatvoren za javnost kako bi se spriječila mogućnost da u toku izlaganja i rasprave budu otkrivene činjenice koje bi na bilo koji način mogle da ugroze neku od istraga koja je u toku.
U Informaciji se navodi da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji, u izvještajnom periodu, stanje u oblasti kriminaliteta u Republici Srpskoj može ocijeniti zadovoljavajućim.

Entitetski parlament usvojio je danas šest zakona i jednu odluku. Usvojeni su zakoni o podsticajima u privredi, dopuni Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa, izmjene Zakona o bankama, Zakon o pečatima organa i institucija, Zakon o socijalnom stanovanju uz amandmane i Zakon o unutrašnjoj plovidbi u RS.

Nastavak 5. redovne sjednice je u utorak, 25. juna.(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo