23°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 23:38 Fudbal - Potpisao dvogodišnji ugovor

Husref Musemić ostaje trener FK Sarajevo

Husref Musemić ostaje trener FK Sarajevo
Foto: AA - Vijesti.ba

Nakon finalnog sastanka održanog večeras, 12. juna u hotelu Ibis u Sarajevu, uspješno su okončani pregovori o produženju ugovora šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Husrefa Musemića.

Nakon historijske sezone u kojoj je bordo tim osvojio duplu krunu, Fudbalski klub Sarajevo uložio je sve napore da na kormilu zadrži aktuelnog trenera, piše fksarajevo.ba. Novim ugovorom Musemiću je ukazano povjerenje naredne dvije godine, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila potpis ugovora u trajanju od jedne godine uz opciju naknadnog produženja na još godinu dana. Mogućnost potpisa ugovora u minimalnom trajanju od dvije godine rezultirala je početkom pregovora po završetku sezone jer je bila potrebna saglasnost novog većinskog vlasnika ulagačkih prava gospodina Nama.

Nakon prvog sastanka održanog 27. maja 2019. godine, zadovoljeni su svi uslovi Musemića. U naknadnim pregovorima kamen spoticanja predstavljala je isključivo klauzula kojom je definisana otpremnina u slučaju prijevremenog raskida ugovora. Na današnjem sastanku usvojen je zadovoljavajući prijedlog za obje strane.

Nove klupske obaveze Musemića očekuju već u petak 14. juna kada je zakazana prozivka igrača u TC Butmir. Tada će biti obavljen i prvi trening, a naredne sedmice prvotimce FK Sarajevo očekuje odlazak na pripreme u Sloveniju.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo