16°C
Mostar 22°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 17:20 Politika - Hitna sjednica

Pekić demantirala Radmanovića: Komisija je formirana

Pekić demantirala Radmanovića: Komisija je formirana
Foto: Vijesti.ba

Poslanik PDP-a Mira Pekić reagovala je na današnji istup zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH iz SNSD-a Nebojše Radmanovića.

Radmanović je rekao da je grupa poslanika koja je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice Parlamenta BiH spriječila imenovanje komisije za izbor Savjeta ministara BiH.

S druge strane, Pekić podsjeća da je ta parlamentarna komisija jedina izabrana.

"Iznenađena sam izjavom uvaženog kolege, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Radmanovića, budući da je Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara jedina izabrana na konstitutivnoj sjednici 6. decembra, što stoji na zvaničnom sajtu Parlamenta, zajedno sa imenima članova koji dolaze iz svih parlamentarnih stranaka'', kaže Pekić za Vijesti.ba.

Tada je, dodaje, izabrano i rukovodstvo ovog doma, u kojem su Borjana Krišto iz HDZ BiH, Denis Zvizdić iz SDA i Nebojša Radmanović iz SNSD.

"Ostale komisije i delegacije nisu izabrane i na taj način, voljom većine koju čine SNSD, SDA i HDZ BiH, onemogućen je normalan rad parlamenta. Izjava gospodina Radmanovića još više začuđuje ako uzmemo u obzir da mandatara za formiranje Savjeta ministara imenuje Predsjedništvo BiH, koje to još uvijek nije učinilo“, istakla je Pekić.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo