14°C
Mostar 24°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 15:58 Crna hronika - Policija RS

Eksploatacijom šljunka pribavio nezakonitu korist firmi u iznosu od dva miliona

Eksploatacijom šljunka pribavio nezakonitu korist firmi u iznosu od dva miliona
Arhiv / Vijesti.ba
Policija Republike Srpske (RS) dostavila je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv osobe inicijala S.N. iz Doboja, zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja, čime je firmi pribavio proivpravnu korist od oko dva miliona KM.

Nezvanično, radi se o Slobodanu Ninkoviću, sinu Milana Ninkovića, protiv koga je MUPRS-a podnio izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je također počinio krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave čime je pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

Iz entitetske policije je saopćeno da postoji sumnja da je S.N. izvršio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, jer je privrednom društvu iz Doboja pribavio protivpravnu imovinsku korist, u vremenu od 1. januara 2014. do 18. jula 2017. godine, na osnovu faktički povjerenih mu poslova bez zaključenog ugovora, te bez odobrenja Јavne ustanove "Vode RS-a" Bijeljina i bez saglasnosti resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U saopćenju se ističe da se S.N. sumnjiči i da je počinio i krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, i to u vremenu od 18. jula 2017. do 31. decembra prošle godine.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo