25°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 14:06 Fudbal - Viceprvaci BiH

Zrinjski imenovao novog trenera, nasljednika Blaža Sliškovića

Zrinjski imenovao novog trenera, nasljednika Blaža Sliškovića
Foto: Vijesti.ba
HŠK Zrinjski predstavio je novog šefa stručnog štaba Harija Vukasa. Hrvatski stručnjak u Mostar dolazi nakon angažmana u Hajduku, te Galatasarayju i Udineseu gdje je imao ulogu prvog asistenta. Kaže da nije imao dilemu kada je dobio poziv iz Mostara.

- Čast mi je naslijediti legendu kakva je Blaž Slišković. Razgovarao sam prije dolaska i sa kolegom Antom Mišom. Rekao mi je da je Zrinjski bh. vrh i da ovu priliku ne smijem ispustiti. Znam šta se očekuje od mene, znam šta Zrinjski predstavlja u bh. nogometu i znam koliko je osvojeno trofeja u zadnje vrijeme, rekao je Vukas na predstavljanju.

Klupski čelnik Danko Šulenta kazao je da je cilj osvojiti prvenstvo u Kup naše zemlje, ali i otići makar do trećeg pretkola Evropske lige. Vukas vjeruje da se cilj može ostvariti.

- Da ne vjerujem, danas ne bih ni bio tu. Igrat ćemo napadački, za gol više, jer je to ustvari jedina filozofija koja se može primjeniti u Zrinjskom. Poznajem dosta igrača. Raspitivao sam se, analizirao... Gledao sam prošle sezone neke mečeve Premijer lige i od prilike znam kakav je kvalitet i koji se klubovi izdvajaju, dodao je Vukas.

Vremena nema mnogo, pred Vukasom je skora prozivka i početak priprema za sezonu u kojoj su očekivanja velika.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo