14°C
Mostar 22°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 14:02 BiH - U Banja Luci

Dodik s Vulinom i veteranima rata sa Kosova

Dodik s Vulinom i veteranima rata sa Kosova
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Banjој Luci sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, a poslije sastanka je primio i predstavnike jedinica koje su učestvovale u borbama na Košarama.

Dodik i Vulin su razgovarali o aktuelnim političkim i sigurnosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i Republici Srbiji.

Ovom prilikom Dodik je obavijestio Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.

Poslije sastanka sa Vulinom, Dodik je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske primio pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su učestvovali u borbama na Košarama, na Kosovu i Metohiji.

Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o historijskom značaju bitke na Košarama.Tom prilikom su pripadnici „63. padobranske brigade“ Dodiku, a koji je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade, uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik rekao je da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimlјen dokumentarni film o bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju „Koridora života“ u Republici Srpskoj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo