18°C
Mostar 30°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 26°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

07.06.2019 / 13:50 Ekonomija - Premijer Federacije BiH

Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen

Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen
Foto: FENA - Vijesti.ba

U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak sa premijerkom BPK Aidom Obućom na kojem je najavio da se sljedeće sedmice biti izdata urbanistička saglasnost za tunel Hranjen.

- Za izgradnju tunela smo obezbijedili 63 miliona KM, a danas smo dogovorili kako obezbijediti otprlike istu količinu novca da se ne zaustave radovi i da u naredne tri godine dobijemo putnu komunikaciju Goražde - Sarajevo - rekao je Novalić.

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.   

- Također, dotakli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podršci fabrikama koje su namjenski orjentirane, a bilo je riječi i o sistemskoj podršci sportu - dodao je Novalić.

Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec dana od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu.

- Tokom razgovora dotakli smo se gorućih pitanja a najvažnija je tema putna komunikacija Goražde Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bi mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen - kazala je Obuća.  

Ohrabrena je činjenicom da premijer Novalić poznaje finansijsku situaciju, kao i sve probleme u BPK.

- U ovom mandatnom periodu cilj nam je sanirati deficit u budžetu i postaviti BPK na održivim osnovama - dodala je Obuća.  

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić te ministri u Vladi BPK.

Tokom posjete Novalić će danas sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem govoriti i na Tribini "Razgovor sa građanima“.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo