13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

06.06.2019 / 15:11 Muzika i Film - 11. izdanje

OFF 2019: Predstavljen žiri za selekciju Wolf Competition

OFF 2019: Predstavljen žiri za selekciju Wolf Competition
Foto: Fena / Vijesti.ba
Žiri glavne takmičarske selekcije 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo sačinjavat će dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri Denis Samardžić, Bojana Radulović i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu će biti Denis Samardžić, direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kao vanjski stručni saradnik nagažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL.

Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Pored Samardžića, ovogodišnji tim žirija činit će Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović je diplomirala na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dječijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.

Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica, a trenutno je i izvršni producent Martovskog festivala u Beogradu.

Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska "Svetski rekorederi" Nikole Zdravkovića i "Odelo" Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma "I want to tell you" autora Stefana Mladenovića.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo