19°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 24°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

27.05.2019 / 14:43 Obrazovanje - Mostar

Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u
Foto: FENA - Vijesti.ba
Na Sveučilištu u Mostaru u ponedjeljak je svečano otvoren 1st International Staff Training Week u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju ustrojbenih jedinica.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić  istaknula je kako je ovo odlična prigoda da se ojača suradnja između partnerskih organizacija te da se razmjene ili usvoje uspješnija iskustva i prakse.

 - U nastojanju da poboljša svoju mobilnost na svim područjima Ured za međunarodnu suradnju SUM-a odlučio je krenuti i u takav način prezentiranja i otvaranja svoje institucije prema visokoškolskim ustanovama širom Europe - objasnila je dr. Bijakšić.

 Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić, mag. oec. naglasila je kako se konstantno radi na internacionalizaciji Sveučilišta, a jedan od prioritetnih ciljeva je mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

 - Tjedan mobilnosti je jako važan za promociju mobilnosti na svim razinama. Ovim događajem pokušat ćemo partnerskim institucijama pokazati veći dio našeg Sveučilišta te ćemo tijekom petodnevnog programa raspravljati o priznavanju mobilnosti nakon što se studenti i nastavno osoblje vrate s razmjene, na koji način ćemo to vrednovati i slično - rekla je Stojkić.

 International Staff Training Week u svom petodnevnom programu u središte svojih prezentacija i rasprava stavit će mobilnost, prije svega prepoznavanje nastavne i nenastavne mobilnosti i selekcijski proces odabira kandidata. Potaknut će i razmjenu iskustava i dobre prakse na gostujućim partnerskim institucijama.

1st International Staff Training Week trajat će do 31. svibnja 2019.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo