7°C
Mostar 13°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

25.05.2019 / 14:15 Kultura - Brojni učesnici

Mostar domaćin međunarodnog takmičenja u modernim plesovima

Mostar, tačnije Plesni studio Mo Stars domaćin je velikog međunarodnog takmičenja u modernim plesovima.

Na smotri u dvorani USRC Midhad Hujdur – Hujka, nazvanoj Mo Stars Mediteran Open dance, učestvuju plesačice iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Najavljeni učesnici sa Kosova, ipak nisu doputovali zbog problema sa vizama. Djeca i mladi, uzrasta od tri do 35 godina predstavit će plesno umijeće pred deset sudija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Ukrajine i BiH. Takmičenje je počelo jutrošnjim nastupom najmlađih solista dua i grupa. Ceremonija otvaranja predviđena uslijedila je u 12 sati, nakon čega je nastavljen takmičarski dio programa, koji će trajati do duboko u noć.

- Mnogo smo se trudili, poslali smo i garantno pismo, ali nažalost bezuspješno, kazala je koreografkinja i voditeljica Mo Starsa, Nataše Jekić.

Bez obzira što je nedolazak Kosovara pokvario dojam, Jekićeva je izuzetno zadovoljna takmičenjem i svime ostalim što se danas moglo i moći će vidjeti u dvorani u Sjevernom logoru.

- Ovo je tek drugi  Mo Stars Mediteran Open dance u naših 25 godina rada i postojanja. Čekali smo pogodan trenutak, kako bismo bili sigurno da će organizacija biti na nivou. Sretna sam i ponosna na sve ovo, dodala je.

Zahvalila je svima koji su dali doprinos pri organizaciji, posebno kantonalnim i gradskim vlastima, te učesnicima koji su danas doputovali u Mostar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo