16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

24.05.2019 / 15:30 Fudbal - Ivan Baraban

Želimo pobjedom uljepšati kraj sezone

Želimo pobjedom uljepšati kraj sezone
Foto: FENA - Vijesti.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode sezonu završavaju protiv Radnika u Bijeljini. Domaćin još gaji nade da bi se mogao barem administrativno plasirati u Evropu, tako da im je susret sa Tuzlacima od izuzetne važnosti.

S druge strane, Sloboda je davno osigurala opstanak u ligi, mada je u drugom dijelu sezone potpuno podbacila i ima osjetno više poraza nego pobjeda (10-14).

Jedan od najiskusnijih Slobodinih igrača, napadač Ivan Baraban, najavljuje da će njegova ekipa sutra pokušati iznenaditi Radnika.

- Svi igrači su treneru na raspolaganju i želimo se pobjedom oprostiti od sezone, bez obzira na to što je Radnik favorit na svom terenu – rekao je Baraban u razgovoru za Fenu.

Ocjenjujući sezonu, u kojoj klub iz Rudarske 2 obilježava 100-godišnjicu postojanja, popularni Slavonac kaže kako je sezona završena korektno.

- Mogli smo puno bolje. Cilj nam je bio opstanak u ligi. Došlo je petnaestak novih igrača, trebalo je sve uklopiti u jednu dobru cjelinu. Prvi dio sezone bio jer sjajan, drugi smo odigrali lošije, a ne bih sada govorio o razlozima – kaže plavokosi napadač, rođeni Vinkovčanin.

Ocjena je da je Baraban ispunio očekivanja struke i publike na Tušnju, a javnost svakako zanima da li će i naredne sezone nositi „crveno-crni“ dres.

- Krajem sezone mi ističe ugovor. Kada me pitaju želim li ostati na Tušnju, rekao bih više da, nego ne. Ali, o tome u ovom trenutku još ne mogu govoriti, jer sve ne zavisi od mene – zaključio je Baraban.

Utakmica Radnik - Sloboda igra se sutra na stadionu u Bijeljini od 17 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo