20°C
Mostar 24°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

21.05.2019 / 17:07 Ekonomija - Proširenje saradnje

Saradnja komora TK i Vojvodine rezultirala prvim susretima privrednika

Saradnja komora TK i Vojvodine rezultirala prvim susretima privrednika
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Kantonalna privredna komora Tuzla je još prošle godine ostvarila dobre kontakte i uspostavila kvalitetnu saradnju s Privrednom komorom Vojvodine, a kruna tih aktivnosti bio je skorašnji sastanak privrednika okupljenih oko dviju komora održan u Novom Sadu.

U fokusu razgovora bilo je stvaranje još boljih uslova za proširenje saradnje, otvaranje novih tržišta kao i razmjena iskustava. Sastanku je uz predstavnike KPK Tuzla prisustvovalo i 12 privrednika predstavnika privrednih subjekata članica ove komore koji su zainteresovani za poslovanje sa privrednicima Vojvodine.

Rukovodilac Sektora za edukaciju, promociju, regionalnu saradnju i odnose s javnostima KPK Tuzla Dino Kalesić izjavio je da su kolege iz vojvođanske komore okupile zavidan broj privrednika, u skladu s dogovorenim djelatnostima.

Na sastanku u Novom Sadu dogovoreni su i novi poslovi, a Kalesić je rekao da su prisustvovali dogovaranju novih zajedničkih aktivnosti i saradnji firmi iz oblasti građevinarstva, drvne industrije, trgovine i sajamske industrije.

- Zahvaljujući toj posjeti osigurali smo učešće na Sajmu turizma u Novom Sadu koji se održava u oktobru, a inače, u skladu sa svojim mogućnostima, uspjevamo 10 do 15 puta godišnje odvesti naše privrednike na značajne sajamske manifestacije - rekao je Kalesić.

Na poziv 12 privrednih subjekata - članica KPK Tuzla - trebala bi uslijediti i uzvratna posjeta privrednika Vojvodine Tuzlanskom kantonu. U organizaciji sastanka posredovaće KPK Tuzla a planirane su i posjete vojvođanskih privrednika domaćim firmama.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo