8°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

20.05.2019 / 10:34 BiH - Centar za razvoj omladinskog aktivizma

Mobilna aplikacija 'Vršnjačko nasilje - Nema šanse'

Mobilna aplikacija 'Vršnjačko nasilje - Nema šanse'
Foto:Udruženje CROA - Vijesti.ba

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz kreativne prijedloge učenika iz osnovnih škola sa područja općine Vogošća, kreirao je prvu mobilnu aplikaciju "Vršnjačko nasilje - Nema šanse".

Mobilna aplikacija sadrži dvije komponente. Ulaskom u aplikaciju korisnik/ica ima mogućnost izbora između edukativnog kviza ili igranja igrice pod nazivom "Matematičar", a koji na zabavan i edukativan način pomažu djeci da grade svijest o značaju razvijanja empatije i drugarskih odnosa.

Kreiranje mobilne aplikacije je inovativna aktivnost koja usmjerava pažnju učenika sa loših sadržaja na internetu na kreativan rad i kreiranje edukativnih  sadržaja za vršnjake na pametnim telefonima. Aplikacija je prijateljska, sigurna za upotrebu edukativna i zabavna, a pruža informacije o tome šta je to vršnjačko nasilje i koji znakovi kod djece upućuju na to da su izloženi vršnjačkom nasilju. Aplikacija je profesionalno kreirana i dostupna za besplatno preuzimanje na telefonima.

Mobilna aplikacija kreirana je u okviru projekta "Vršnjačko nasilje - Nema šanse", čiji je osnovni cilj povećati stepen sigurnosti djece u pet odgojno-obrazovnih institucija osnovnog obrazovanja koje egzistiraju na području općine Vogošća, koji se realizuje uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu ReLOaD koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), saopćeno je iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA.


(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo