19°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

18.05.2019 / 20:05 Politika - Novi/stari predsjednik

Kojović za Vijesti.ba: Nastavljamo kao do sada, širimo Bh. blok

Kojović za Vijesti.ba: Nastavljamo kao do sada, širimo Bh. blok
Foto: Vijesti.ba
Predrag Kojović je novi/stari predsjednik Naše stranke, odlučeno je na današnjem Četvrtom izborno-izvještajnom kongresu u Sarajevu.

Kojović je osvojio 90 glasova, a njegov protukandidat Damir Marjanović 59.

Pomiješana su mi osjećanja - sreće i velike odgovornosti, izjavio je za Vijesti.ba novi-stari predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Prema njegovim riječima, današnji kongres potvrdio je politiku koju je vodio u prethodne četiri godine, ali ga i obavezao na vrlo ozbiljne zadatke i ciljeve u narednom četverogodišnjem periodu.

- Od ponedjeljka Naša stranka nastavlja da radi kao i do sada - vezana zajedništvom ljudi unutra. Mislim da je i današnji kongres i atmosfera koja je na njemu vladala stvarno pokazala da se radi o stranci drugačijoj od ostalih - kazao nam je Kojović.

Dva apsolutna prioriteta Naše stranke u narednom periodu, kako je rekao, bit će njeno širenje u Republici Srpskoj i Hercegovini, ali i širenje i jačanje Bh. bloka.

- Ja se nadam da ćemo sa SDP-om obići sve gradove u BiH, tražeći partnere i iskrene sagovornike za Bh. blok - poručio je Kojović u razgovoru za Vijesti.ba.

Funkciju potpredsjednika Naše stranke, voljom delegata Kongresa, u naredne četiri godine obnašat će Irma Baralija, Srđan Mandić i Mirsad Čamdžić.

Delegati su usvojili i Programsku izjavu 2019., te izglasali rezoluciju kojom se traži implementacija odluke Ustavnog suda i održavanje lokalnih izbora u Mostaru iduće godineD.K.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo