7°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

18.05.2019 / 18:30 Politika - Nakon sjednice GO

Video: Nikšić pojasnio isključenje Lagumdžije, Komšića i ostalih iz SDP-a

Video: Nikšić pojasnio isključenje Lagumdžije, Komšića i ostalih iz SDP-a
Foto: Vijesti.ba
Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se novinarima nakon što je Glavni odbor danas isključio osam članova SDP-a.

Nikšić kaže da je očekivao da se makar neko od njih pojavi na današnjem zasjedanju i pokuša obrazložiti zašto se priklonio SPD-u, ali to se ipak nije desilo.

- Znalo se da će se raspravljati o tome, znalo se šta je prijedlog Predsjedništva. Očekivali smo da razgovaramo na tu temu, ali njihovo nepojavljivanje je na neki način indikativno - kazao je Nikšić.Indikativno je to, navodi lider SDP-a, da se baš niko nije pojavio od isključenih članova.

Ocijenio je kvalitetnom diskusiju koja je prethodila isključenju Zlatka Lagumdžije, Ive Komšića, Mire Lazovića, Emira Zlatara, Hakije Meholjića, Melihe Lekić, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića.

- Baš mi je na neki način zadovoljstvo da to nije prošlo, onako, znate, hajde predloženo je, dajte da to završimo, nego su bile vrlo kvalitetne diskusije članica i članova GO-a. Ljudi su davali svoja mišljenja i viđenja, bilo je i onih koji su mislili drugačije, ali je na kraju ta odluka donesena sa 67 glasova za, 10 protiv i dva suzdržana - poručio je Nikšić.

Jedna od tema današnje sjednice bila je priprema kongresnih dokumenata za predstojeći sedmi Kongres najavljen za 8. juna među tim dokumentima je i izmjena Statuta.

Nikšić napominje da će o svemu posljednju riječ dati Kongres odnosno više od 800 njegovih članova, a do tada će biti prilike da se o svemu dodatno raspravlja.

- Postoji Radna grupa i svoje prijedloge i sugestije može dati i Glavni odbor, ali opet više od 800 delegata SDP-a koji bi trebali učestvovati na Kongresu mogu na Statut amandmanski djelovati i dati svoje prijedloge, a potom će svi delegati Kongresa o tome izjašnjavati - zaključio je Nikšić.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo