16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

16.05.2019 / 19:19 Regija - Velika akcija policije

Hapšenja narko grupa u Srbiji, Austriji, Češkoj i Slovačkoj

Hapšenja narko grupa u Srbiji, Austriji, Češkoj i Slovačkoj
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Srpska policija, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsila je sedam osoba.

Uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Policija je u Beogradu uhapsila M. R. (41), V. N. (42), M. Č. (47), M. N. (39), M. M.(38), V. J. (47) i A. N. (45).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, u višemjesečnoj zajedničkoj akciji na teritoriji Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, u prethodnom periodu, ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su srpski državljani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u vještačkim uslovima i zaplijenjena je veća količina narkotika.

Ukupno je zaplijenjeno 105,6 kilograma marihuane, otkrivene su tri laboratorije sa 3.354 biljke kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gdje su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Oni su uz pomoć kurira prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima.

Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo