19°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

16.05.2019 / 13:21 Politika - Predsjedavajući VM BIH

Zvizdić s rukovodstvom Parlamenta Rumunije o unapređenju političkih odnosa

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Bukureštu sa potpredsjednicom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Karmen Mihalcescu o unapređenju političkih odnosa i parlamentarne saradnje.

Tokom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja i izražena spremnost da se saradnja intenzivira, dalje razvija i unaprijeđuje na obostranu korist, posebno kroz susrete zvaničnika na visokom nivou i multilateralnu saradnju kroz međunarodne organizacije i regionalne inicijative.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao potpredsjednicu Predstavničkog doma Mihalcescu sa napretkom BiH na evropskom putu. Zahvalio se na podršci Rumunije euroatlantskim integracijama BiH i ponovio podršku BiH kandidaturi Rumunije za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a.

Potpredsjednica Predstavničkog doma Mihalcescu se zahvalila na podršci Bosne i Hercegovine  i potvrdila  podršku Rumunije euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić je istakao da je veoma važno što je Rumunija za vrijeme predsjedavanja Evropskim vijećem zadržala temu proširenja i integracije država Zapadnog Balkana na evropskoj agendi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo