17°C
Mostar 24°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

16.05.2019 / 10:42 Politika - Formiranje vlasti

Počela sjednica Predsjedništva SBB-a, donosi se odluka o pozivu SDA

U Sarajevu je počela sjednica Predsjedništva SBB-a, na kojoj će ova stranka donijeti odluku o pozivu SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Završetak sjednice se očekuje u 12.30h, nakon čega je predviđeno obraćanje medijima.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDA je na posljednjoj sjednici pozvalo SBB da se, zajedno s DF-om, uključi u pregovore o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH.

Jedina tačka dnevnog reda Predsjedništva SBB-a bit će ponuda SDA da SBB uđe u patriotski blok.- Nakon toga naši će odgovori biti znatno precizniji i javnost će o njima biti potpuno informirana. Moramo se izvući iz slijepe ulice u koju nas uvlači gospodin Milorad Dodik. Mislim da tu postoje inicijative kako da svi iz toga izađemo na uspješan način. Optimista sam da će se BiH nastaviti kretati svojim NATO putem jer alternative nema  - rekao je ranije Fahrudin Radončić lider Saveza za bolju budućnost.

On je rekao i da je s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem imao dva duža sastanka, na kojima su razmotrili mnoge aspekte krize u BiH.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširiti patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo