12°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

16.05.2019 / 09:40 BiH - Štab Civilne zaštite

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava u opštini Kostajnica

Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava u opštini Kostajnica
Foto: Srna / Vijesti.ba
Štab Civilne zaštite opštine Kostajnica jutros je ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici jutros u 8.00 sati iznosio je 432 centimetra i pao je za 31 centimetar u odnosu na juče u ovo doba.

"Una se polako povlači u svoje korito. I dalje je zaplavljeno 20 domaćinstava, a vode ima u tri stambena objekta. U toku dana biće angažovane pumpe na ispumpavanju vode iz kuća i pomoćnih objekata", rekao je Pašić.

On je napomenuo da se Una povukla sa magistralnog puta prema Kozarskoj Dubici, da se saobraćaj odvija nesmetano i da su svi putni pravci prohodni.

Prema njegovim riječima, Una još plavi poljoprivredne parcele i nekoliko vikenda kuća u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja, te jedan turistički objekat u gornjem dijelu grada, a rječica Strigova se povukla u korito.

Pašić je najavio da će pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Doma zdravlja nakon povlačenja vode početi pranje i dezinfekciju dvorišta i objekata, prenosi Srna.

"Imamo prijavljeno jedno klizište dužine 50 metara u Ulici Mihajla Pupina koje se nalazi na samom putu i trenutno ne ugrožava stambene objekte, ali je otežan prilaz domaćinstvu porodice Dejanović", kaže Pašić.

On je dodao da je snabdijevanje električnom energijom i vodom uredno i da sutra počinje nastava u osnovnoj i srednjoj školi, a radiće i vrtić "Kestenko".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo