17°C
Mostar 24°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

15.05.2019 / 19:38 BiH - Potpisani ugovori

Grad Goražde nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja

Grad Goražde nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja
Foto: FENA - Vijesti.ba
Grad Goražde i u ovoj godini nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja. Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo program raspodjele i utroška sredstava planiranih budžetom za ovu godinu, danas su potpisani ugovori  o namjenskom prijenosu novčanih sredstava za sufinansiranje rada i aktivnosti udruženja boračkih populacija.

Sredstva u ukupnom iznosu od 35.400 KM dodjeljena su Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde, Savezu RVI ''Sinovi Drine'' BPK Goražde, Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja ''Zlatni ljiljan'' BPK Goražde, Udruženju demobilisanih boraca BPK Goražde, Udruženju ''Svjetlost Drine'' Goražde i Udruženju Veterana rata, zelenih beretki i patriotska lige BPK Goražde.

Ukupan iznos na ovom kodu je 155.000 KM, od čega je 85.000 KM planirano za boračka udruženja i njihove aktivnosti koje provode a svih 12 tranši će biti izmireno kao i prošle godine. Razlika od oko 50.000  KM će biti utrošena po projektima, za liječenje boračkih populacija, pomoć porodicama u stanju socijalne potrebe i druge aktivnosti koje odredi komisija Službe za boračka pitanja Grada Goražda.  

Fuad Mašić, predstavnik Udruženja demobilisanih boraca BPK Goražde, naglasio je dobru saradnju koju to udruženje ima s gradskom upravom

- Mogu slobodno reći da je ta saradnja na veoma visokom nivou. Kada je u pitanju naša populacija, niko nikad nije iz gradske uprave vraćen a da mu nije udovoljeno po zahtjevu u skladu sa mogućnostima. Mi danas potpisujemo ugovor za sredstva koja se koriste za rad udruženja odnosno finansiranje troškova kancelarijskog materijala i ostalih troškova i ta su nam sredstva neophodna. Zahvaljujemo se gradonačelniku na korektnoj i izuzetno dobroj saradnji - istakao je Mašić.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo