13°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

15.05.2019 / 18:04 Regija - Stefanović u Washingtonu

Srbija i SAD zajedno protiv terorizma i ilegalnih migracija

Srbija i SAD zajedno protiv terorizma i ilegalnih migracija
Foto: Vijesti.ba
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i državni tajnik za unutarnje poslove SAD-a Kevin McAleenan razgovarali su u Washingtonu o unapređenju policijske suradnje dviju zemalja.

 Nakon sastanka Stefanović i McAleenan potpisali su Memorandum o razumjevanju između Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vlade Republike Srbije o unapređenju suradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija.

 Memorandum će omogućiti bržu razmjenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani s potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima, što će doprinijeti većoj sigurnosti dvije zemlje.

 Dvojica dužnosnika razgovarali su i o jačanju kapaciteta srbijanske granične policije, kao i konkretnim aktivnostima koje mogu doprineti unapređenju obučenosti policijskih službenika MUP-a Srbije na čemu će se, kako su se suglasili, raditi u sljedećem razdoblju.

 McAleenan je naglasio kako je ovo dobar korak naprijed u suradnji dviju policija, ali i da postoji dosta prostora za njezino unapređenje, izvjestio je MUP Srbije.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo