17°C
Mostar 24°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

15.05.2019 / 15:48 Politika - Sarajevo

Izetbegović razgovarao s ambasadorom Azerbejdžana

Izetbegović razgovarao s ambasadorom Azerbejdžana
Foto: PSBiH
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan Eldara Hasanova. 

Ambasador Hasanov je predsjedavajućem Izetbegoviću, uz čestitke povodom imenovanja na funkciju, prenio i poziv predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alyeva da u narednom periodu posjeti Azerbejdžan. 

Konstatirano je da su odnosi dviju zemalja dobri i tradicionalno prijateljski, te da se oni posebno ogledaju u jednom broju sporazuma koji će uskoro biti potpisani kao i u ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj saradnji koja je u toku.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji, a ambasador Azerbejdžana je pozdravio integrativni pristup predsjedavajućeg Izetbegovića u rješavanju političkih pitanja od koristi za Bosnu i Hercegovinu.

Izetbegović je naglasio da se u kontekstu formiranja vlasti nastavlja raditi na kompromisnom rješenju u okviru vladavine prava i poštivanja ranije donesenih zakona i odluka, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo