9°C
Mostar 18°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

15.05.2019 / 13:28 Politika - Sutra u Sarajevu

Zakazana sjednica Predsjedništva: SBB donosi odluku o tome hoće li biti dio vlasti

Zakazana sjednica Predsjedništva: SBB donosi odluku o tome hoće li biti dio vlasti
Foto: Vijesti.ba

Predsjedništvo SBB-a sutra će donijeti odluku o pozivu SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Iz SBB-a je najavljeno da će se sjednica Predsjedništva održati sutra sa početkom u 10.30h, u hotelu Radon Plaza na 13. spratu. Završetak sjednice se očekuje u 12.30h, nakon čega je predviđeno obraćanje medijima.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDA je na posljednjoj sjednici pozvalo SBB da se, zajedno s DF-om, uključi u pregovore o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH.

Jedina tačka dnevnog reda Predsjedništva SBB-a bit će ponuda SDA da SBB uđe u patriotski blok.

- Nakon toga naši će odgovori biti znatno precizniji i javnost će o njima biti potpuno informirana. Moramo se izvući iz slijepe ulice u koju nas uvlači gospodin Milorad Dodik. Mislim da tu postoje inicijative kako da svi iz toga izađemo na uspješan način. Optimista sam da će se BiH nastaviti kretati svojim NATO putem jer alternative nema - rekao je jučer Fahrudin Radončić lider Saveza za bolju budućnost.

On je ranije rekao da je s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem imao dva duža sastanka, na kojima su razmotrili mnoge aspekte krize u BiH.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširiti patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo