8°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

13.05.2019 / 19:55 Crna hronika - MUP HNK

Policija otkrila identitet osumnjičenih za pljačku na benzinskoj pumpi

Policija otkrila identitet osumnjičenih za pljačku na benzinskoj pumpi
Foto: Arhiv
U nedjelju oko 23.55 sati Policijska uprava (PU) Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke 'Audi' udaljili u smjeru Mostara.

Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.        

Nakon toga, u 00.40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u toku provala na benzinskoj pumpi "Petrol" na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke "Golf V", bijele boje. Tri osobe naoružane s dvije automatske puške i pištoljem tada su napustile vozilo te ignorirajući upozorenje da se predaju okrenule vatreno oružje u smjeru policijskih službenika.

Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih povreda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispalili su iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar- Š. Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno s vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu.

Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, za koje se sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih, koji će, prema navodima MUP-a, biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški jer postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj pumpi Bijača.

Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNK-u, stoji u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo