7°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

10.05.2019 / 16:43 Ekonomija - Poslodavci sa ambasadorom Fieldom

Promovisati rješenja za poslovni ambijent

Promovisati rješenja za poslovni ambijent
Foto: Udruženje poslodavaca FBiH - Vijesti.ba

Potrebno je promovisati rješenja za unapređenje poslovnog ambijenta u BiH, rečeno je danas na sastanku predsjednika i direktora Udruženja poslodavaca FBiH Adnana Smailbegovića i Mladena Pandurevića sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Mattom Fieldom.

Predstavnici Udruženja su ambasadoru Velike Britanije prezentirali „Inicijativu 20+5+6“ koja ima za cilj rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH, a koja je podržana većinom glasova na tematskoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta održanoj sredinom aprila ove godine.

Usvajanje „Inicijative 20+5+6“ rezultirat će smanjenjem sive ekonimije i poboljšanjem fiskalne discipline, smanjenjem nezaposlenosti, povećanjem plaća i investicija, podizanjem konkurentske sposobnosti domaće privrede, pojednostavljenjem i ubrzavanjem administrativnih procedura, kao i smanjenjem troškova poslovanja, kazali su predstavnici Udruženja.

Ambasador Field je ocijenio pozitivnim aktivnosti Udruženja, te istakao da podržava nastojanje Zastupničkog doma PFBiH za poboljšanje poslovnog ambijenta. Rečeno je da je potrebno, u cilju općedruštvenog interesa, nastaviti sa reformama, te da je neophodna uključenost svih aktera u ovom procesu, bez obzira na stranačke ili političke interese. 

Današnjem sastanku su prisustvovali i direktor Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Zlatan Dedić i ekonomski savjetnik Ambasade Velike Britanije Damir Šaljić, saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo